Lima Tamari glutenvrij bio 1l

Lima Tamari glutenvrij bio 1l

Levering 2-3 Werkdagen
€ 13,95

Kies uw kleur

NoColour

Kies uw maat

One size

Kies uw aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat uw artikelen afleveren bij uw thuis

De originele Japanse sojasaus! In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, al eeuwenlang bekend als dé ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd, en terecht! Tamari onderscheidt zich van Shoyu door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur van gefermenteerde soja gemaakt wordt. Dit zorgt voor de donkerdere kleur en rijkere smaak van deze klassieke sojasaus. Tamari heeft bovendien een zeer hoge voedingswaarde en is een goede bron van eiwitten en mineralen. Vervang het zout in je gerechten door Tamari en verminder het zoutgehalte met ongeveer 30%, terwijl je toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert!

Ingrediënten:
Water, sojabonen*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*van biologische teelt.

Hoe te gebruiken:
Tamari is als smaakversterker de gezonde en vloeibare tegenhanger van het bouillonblokje en past even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik Tamari niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. Voeg het pas toe op het einde van het kookproces zodat de kenmerkende smaak niet verloren gaat. Tamari laat zich perfect combineren met wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met rijstwijn, wasabi, gember of geraspte daikon.