Natali Confix bio geleermiddel voor confituur 120g

Natali Confix bio geleermiddel voor confituur 120g

Levering 2-3 Werkdagen
€ 2,79

Kies uw kleur

NoColour

Kies uw maat

1Size

Kies uw aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat uw artikelen afleveren bij uw thuis

De CONFIX'BIO-bereiding brengt verschillende ingrediënten samen om een ​​succesvolle confituur te garanderen.

Bruine suiker zorgt ervoor dat pectine zijn geleerkracht kan uitdrukken. Citroenzuur voorkomt de kristallisatie van suiker en behoudt de kleur van het fruit. Pectine is een natuurlijk geleermiddel dat wordt aangetroffen in de schil en zaden van fruit. Zijn geleerkracht ontwikkelt zich alleen in aanwezigheid van suiker en zuur. Agar-agar is een geleermiddel, gewonnen uit rood zeewier, dat de werking van pectine versterkt. Het gebruik van agar-agar vermindert de hoeveelheid suiker die nodig is voor confituur.

Dosering voor 1 kg fruit.

Hoe te gebruiken:

Reinig, schil en snijd je fruit. Weeg 1 kg bereid fruit. Meng met 400 tot 700 g suiker afhankelijk van de zuurgraad van het fruit en je smaak! Laat macereren tot de suiker volledig is opgelost. Breng het mengsel al roerend 5 minuten aan de kook. Voeg het zakje Confix'Bio toe en laat al roerend nog 5 tot 10 minuten koken. Als het een vrucht is die rijk is aan pectine, is 5 minuten voldoende. 
Je kan het testen door een  een paar druppels jam op een zeer koud bord te doen, als de confituur gestolt is, is het kookproces bereikt, zo niet, verleng het dan nog een paar minuten. Doe de nog kokende confituur in potten, sluit de potten en draai ze ondersteboven om condensvorming aan de onderkant van het deksel te voorkomen. Vergeet ze niet te labelen! 
 
Ingrediënten: 
 
Bruine rietsuiker*°, pectine, citroenzuur, agar-agar*.
* Producten uit de biologische landbouw.
° Ingrediënt uit Fairtrade. 100% van de ingrediënten van agrarische oorsprong zijn afkomstig uit eerlijke handel (Suiker: Paraguay).