Lima zeespaghetti 50g

Lima zeespaghetti 50g

Levering 2-3 Werkdagen
€ 4,99

Kies uw kleur

NoColour

Kies uw maat

One size

Kies uw aantal

Kies uw leveringsmethode

Thuislevering

Laat uw artikelen afleveren bij uw thuis

Niet de Italiaanse graanvelden, maar de Spaanse zeeën vormen de oorsprong van deze verrassende 'spaghetti'. De zeespaghetti van Lima is een bruine algensoort die van maart tot eind mei met de hand geoogst wordt in Spanje. Door een natuurlijke droging bij lage temperatuur behouden de zeewieren hun structuur en hun kleur. Zeespaghetti heeft een hoge voedingswaarde, zo is hij eiwitrijk, vezelrijk en arm aan vet. Door zijn smaak en zachte textuur is deze zeespaghetti ideaal voor mensen die nog geen ervaring hebben met algen. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten:
Zeewier haricots de mer* (Himanthalia elongata).
*van biologische teelt.

Hoe te gebruiken:
Spoel de algen even onder koud water. Weken is niet nodig als de algen bereid worden in warm water (20-30 min). Koude bereiding: spoelen en dan 15 minuten laten weken in koud water, zodat de algen opzwelen. Je kan de algen ook bakken in een scheutje olijfolie en serveren bij peulvruchten, salades, granen of pasta. Op een droge en donkere plaats bewaren. Kooktip: Kook de zeespaghetti in water en laat daarna trekken in sojasaus. Zo kan je hem enkele dagen bewaren en gebruiken om je gerechten te verrijken en te versieren.